Vis det fulde website

MedWatch

NTG vil gøre alvor af notering gennem Neurosearch-børsskallen

Efter flere måneders arbejde er NTG nået så langt i sit opkøb af biotekselskabet Neurosearchs børsskal, at transportgruppen nu vil til at lave en indirekte børsnotering igennem den. 

Foto: Gregers Tycho/ERH

Transportkoncernen Nordic Transport Group, NTG, er på vej til at lade sig børsnotere via den tomme børsskal efter Neuroseach. Og som sådan sættes der endnu et punktum i den årelange afvikling af det historiske danske biotekselskab.

Endnu er der ikke offentliggjort prospekt, men NTG, der arbejder inden for vejtransport samt luft- og søfragt, har tirsdag morgen offentliggjort sin hensigt om at gennemføre en indirekte børsnotering gennem det tidligere biotekselskab.

Rent praktisk vil det foregå ved, at aktiekapitalen i NTG's moderselskab, NTG Company, indskydes i Neurosearch, som NTG i forvejen ejer 47,55 pct. af. Desuden indskydes aktierne i en række partnerdrevne datterselskaber.

Der vil i forbindelse med transaktionen blive gennemført et offentligt udbud bestående af et salg af nyudstedte aktier, der vil give selskabet midler til at foretage opkøb. Desuden vil der ske et salg af eksisterende aktier ejet af de nuværende aktionærer i Nordic Transport Group.

Størrelsen af det samlede udbud vil blive offentliggjort i prospektet, oplyser selskabet, og bestyrelsesformand Eivind Kolding er godt tilfreds med udsigterne.

"Siden Nordic Transport Group blev stiftet i 2011, har selskabet vist en bemærkelsesværdig vækst - fra 2015 til 2018 er omsætningen i gennemsnit steget med 38 procent årligt - og tidspunktet er nu kommet, hvor en børsnotering er det rigtige strategiske skridt til at sikre fremtidig vækst. Nordic Transport Groups indirekte børsnotering vil understøtte vores ambitioner om at blive en global speditionsvirksomhed," siger han.

NTG havde sidste år en omsætning på 4,5 mia. kr. og nåede et justeret driftsresultat, EBIT, på 189 mio. kr.

I år ventes en omsætning i niveauet 5-5,5 mia. kr. og et justeret EBIT på 200-215 mio. kr.

Biotekfolk tager afsked med Neurosearch: "Det er på mange måder historien om biotek"

Tidslinje: Uopfyldte drømme og bristede håb præger fortællingen om Neurosearch

NTG sætter sig på knap 48 pct af aktiekapitalen i Neurosearch

Neurosearch: Ekstra omkostninger til NTG-fusion koster nedjustering 

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs