Vis det fulde website

MedWatch

Cypriot indstillet til EU-kommissærpost for sundhed

EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen har offentliggjort sin liste af kommissærer. Til at stå i spidsen for sundhedsområdet peger hun på Stella Kyriakides fra Cypern.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen har tirsdag sat sit hold af kommissærer. | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Det cypriotiske parlamentsmedlem Stella Kyriakides er EU-kommissionsformand Ursula von der Leyens foretrukne kandidat til at varetage kommissionens opgaver på sundhedsområdet.

Det fremgår af den liste med foreslåede kommissærer, som formanden har offentliggjort i dag, tirsdag. Udnævnelsen forudsætter dog en godkendelse fra EU-Parlamentet, hvor alle kommissærer skal igennem en høring.

Stella Kyriakides er uddannet inden for klinisk psykologi og har siden 2006 været medlem af sit lands parlament. Hun er desuden præsident for en række eruopæiske og cypriotiske kræftorganisationer, med fokus på primært brystkræft.

Tirsdagens liste viser i øvrigt også, at danske Margrethe Vestager foruden at blive kommissionens næstformand får hovedansvar for det digitale område. Vestager skal dog samtidig også fortsætte med at håndhæve EU's konkurrenceregler som konkurrencekommissær.

Det digitale område udgør en af seks hovedprioriteter for den næste EU-Kommission.

Vestager får desuden en særlig rolle som hovedansvarlig for en række underområder, som andre kommissærer har fået ansvar for. Det gælder blandt andet det indre marked, innovation og job.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs