Vis det fulde website

MedWatch

Sanofi betaler 1,8 mia. kroner for at droppe partnerskab efter fase 3-flop

Det franske medicinalselskab Sanofi betaler 1,8 mia. kroner til amerikanske Lexicon Pharmaceutics for at slippe ud af et samarbejde om diabetespillen Zynquista, som i juni floppede i et 3-forsøg.

Franske Sanofi betaler 1,8 mia. kroner Lexicon Pharmaceuticals for at slippe ud af partnerksab om udvikling af diabetespille, der i juni floppede i et fase 3-frosøg. | Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktien i Lexicon Pharmaceuticals steg knap 38 pct. efter tirsdagens handel, da firmaet kunne fortælle, at Sanofi sender 1,8 mia. kroner afsted til det amerikanske biotekselskab.

Det sker som kompensation for i juli at have droppet et samarbejde på 4. år, de to parter havde, om i fællesskab at udvikle diabetespillen Zynquista, der kombinerer en SGLT-1-hæmmer med en SGLT-2-hæmmer.

Men på grund af fase 3-resultater for blandt andet blodsukkerkontrol, som ikke levede op til forventningerne, gav Sanofi i juni Lexicon besked om, at man ville stopper samarbejdet om udvikling, produktion og kommercialisering af Zynquista.

Sanofi betaler 208 mio. dollar på forhånd og resten inden for tolv måneder til Lexicon, der ifølge den oprindelige aftale var berettiget til at modtage op til 1,4 mia. dollar i milepælsbetalinger.

De igangværende fase 3-studier med midlet vil dog fortsætte som planlagt, og Sanofi udtrykker velvilje i forhold til at sikre en blød overgang af rettighederne til pillen til Lexicon, som nu står alene tilbage med midlet.

I marts i år vendte de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tommelfingeren ned til en godkendelse af midlet i USA. Zynquista er dog godkendt på det europæiske marked.

Sanofi konkurrerer med blandt andet danske Novo Nordisk på markedet for diabetesmidler.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs