Vis det fulde website

MedWatch

Novo Nordisk starter nyt fedmesamarbejde

Sammen med amerikanske Fauna Bio skal Novo Nordisk undersøge, om dyr i dvale kan føre til opdagelsen af nye molekyler mod fedme.

Novo Nordisk har indgået et nyt samarbejde med den amerikanske virksomhed Fauna Bio.

Ifølge Dagbladet Børsen er de to virksomheder gået sammen i et projekt om dyr i dvale med henblik på at finde nye molekyler til fedmebehandling. Håber er gennem projektet at få bedre forståelse for hvordan, stofskiftet reguleres hos dyr i dvale, og måske udnytte denne viden i udviklingen af nye midler mod fedme.

"At få en chancen for at samarbejde med Fauna Bio repræsenterer en spændende og væsentligt skridt henimod at forstå den basale energibalance i ekstreme fysiologiske rammer," udtaler Mads Tang-Christensen, global chef for Novo Nordisks fedmeforskning, ifølge Børsen.

Novo Nordisk satser i stigende grad på fedmeområdet, som selskabet håber kan blive et endnu større ben i forretningen.

Derfor afprøver selskabet afprøver netop nu molekylet semaglutid som fedmebehandling i otte fase 3-forsøg, hvorfra de første resultater lander næste år, mens selskabet forventer at sende midlet til godkendelse i 2021. Semaglutid kendes i dag som aktivstof i diabetesmidlet Ozempic og blev for nylig blev godkendt som diabetespillen Rybelsus.

Novo Nordisk gør sit topprodukt klar til næste store vækstområde – fedmekampagne baner vejen 

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs