Vis det fulde website

MedWatch

Kåre Schultz: Kina skal fylde mere hos Teva

Medicinalvirksomheden Teva har ikke tidligere gjort nogen særlig indsats for at vinde indpas på det kinesiske marked, med det vil ændre sig, fortalte topchef Kåre Schultz mandag ved årets life science-konferenc hos JP Morgan.

Kåre Schultz så gerne, at Teva tjente flere penge i Kina.

Teva skal plukke de lavthængende frugter i på det store kinesiske marked, hvor selskabet ikke tidligere har fokuseret.

Det fortalte selskabets danske topchef, Kåre Schultz, mandag, da han præsenterede ved årets JP Morgan-konference, skriver dagbladet Børsen.

I den kommende tid vil selskabet derfor lancere flere af dets lægemidler, der ikke tidligere har været på markedet i Kina, og det skal ske uden en partner, sådan at Teva beholder den fulde gevinst, lydet det fra Schultz.

"Det er ikke store tal, men det er 100 pct. kontrolleret af Teva, og vi vil vokse med store procenter, men fra en lille base, og være profitabel hele vejen, så om fem-ti år vil Kina forhåbentligt være en væsentlig del af vores forretning," sagde han ifølge avisen.

De kinesiske myndigheder har over de senere år gennemgået flere reformer med det formål at bringe flere udenlandske lægemidler til landet.

Blandt andet har landet fokuseret på at nedbringe sagsbehandlingstiden hos den nationale lægemiddelmyndighed, hvilket blandt andet har betydet fast track-behandling til virksomheder som Novo Nordisk, ALK og Ferring.

Senest meddelte allergivirksomheden ALK, at de kinesiske myndigheder har accepteret, at selskabet kan søge om godkendelse til sin tabletvaccine Acarizax mod husstøvmideallergi på baggrund af et mindre studie fremfor et stort fase 3-forsøg.

Med godkendelse håber ALK herefter at kunne lancere allerede i 2023, fem år tidligere end oprindeligt estimeret.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs