Vis det fulde website

MedWatch

Roche og Illumina vil arbejde sammen de næste 15 år

Der skal mere gensekventering til, hvis behandlingen af kræft skal bliver bedre i fremtiden, mener man hos både Roche og Illumina, som derfor nu har smedet en samarbejdsaftale for de næste 15 år.

Foto: Georgios Kefalas/AP/Ritzau Scanpix

Roche og Illumina skal til at forene deres kompetencer inden for kræft og diagnostik i en stor, mangeårige samarbejdsaftale.

Faktisk løber aftalen i hele 15 år, men det er en ikke eksklusiv en af slagsen. Som sådan har selskaberne heller ikke oplyst noget om de finansielle betingelser i samarbejdet.

Aftalen har til formål at løfte arbejdet med diagnostiske gentests for at finde frem til de mest ideelle terapier for den enkelte patients specifikke kræftsygdom, altså en større form for skræddersyning af behandlingen. Skræddersyning af behandling er især inden for kræft blevet et populært område på grund af de mange nye, dyre kræftterapier, som er kommet på markedet inden for de seneste år.

I og med, at aftalen er gyldig de næste 15 år, siger det også sig selv, at aftalen angår både nuværende og fremtidig teknologi. Under aftalen skal de to selskaber udvikle de eksisterende produkterlinjer og udvikle nye værktøjer, som kan komplimentere hinandens sortiment og udbud af løsninger hver især. Selskaberne vil dog være ansvarlig for sine egne produkter.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs