Vis det fulde website

MedWatch

Gode nyheder blev til falsk håb: Coronavirustilfælde stiger drastisk igen

Antallet af smittede og døde med coronavirussen covid-19 steg onsdag markant, efter at de kinesiske myndigheder begyndte at bruge en ny diagnostikmetode.

Da de kinesiske myndigheder rapporterede tirsdagens antal af nye coronavirustilfælde, opstod der snak om, at virussen måske havde toppet. Da myndighederne rapporterede onsdagens tal, forstummede den snak igen.

Onsdag steg antallet af mennesker med coronavirussen covid-19 med 14.840 til i alt cirka 60.000, hvlket var klart det største spring på en enkelt dag. Antallet af døde steg med 242 til i alt cirka 1350, hvilket også var den største daglige stigning.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den drastiske stigning sker, fordi de kinesiske myndigheder er begyndt at bruge en ny diagnostikmetode til at måle antallet af covid-19-tilfælde.

Før krævede myndighederne en RNA-baseret test for at bekræfte virussen, men nu er det tilstrækkeligt med en hurtigere CT-scanning.

Den markante stigning i nye covid-19-tilfælde kommer dagen efter, at de kinesiske myndigheder meldte om den laveste daglige stigning i nye tilfælde siden januar. Tirsdag meldte myndighederne således om 2015 nye tilfælde af covid-19 mod altså 14.840 nye tilfælde onsdag.

Tirsdagens tal satte gang i en debat om, hvorvidt coronavirussen måske var på tilbagetog, men allerede på dagen var der også snak om, at tallene måske var påvirkede af ændrede opgørelsesmetoder.

Antallet af nye coronavirus-tilfælde falder til laveste niveau siden januar

WHO navngiver coronavirussen "covid-19"

WHO: Test af corona-vaccine kan ske om få måneder 

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs