Vis det fulde website

MedWatch

Kåre Schultz afviser prisfusk for milliarder i Teva

Teva har ikke fundet indikationer på, at selskabet skulle været en del af det kartel, som 44 amerikanske stater har sagsøgt dem for. Ansatte kan have talt sammen, men det er ikke "organiseret manipulation," siger topchef Kåre Schultz.

Foto: Lars Krabbe/ERH

Danske Kåre Schultz, der står i spidsen for medicinalselskabet Teva, afviser at virksomheden har været en del af et stort kartelsamarbejde, som 44 amerikanske stater har anklaget dem for i et fælles søgsmål.

Det skriver Berlingske.

"Baseret på de nuværende beviser mener jeg ikke, at vi på nogen måde har deltaget i nogen form for karteldannelse eller organiseret manipulation med priser," siger Kåre Schultz, adm. direktør i Teva, til Berlingske og uddyber, at man har gennemgået mere end en million dokumenter, siden FBI kontorerne hos Teva og ti andre selskaber tilbage i 2016.

Anklagen fra de amerikanske stater lyder bl.a. på, at israelske Teva i en periode fra 2013 til 2015 skulle have styret et skjult netværk af kopiselskaber, som sammen skulle have aftalt at hæve priserne på over 100 forskellige typer medicin og dermed stå i spidsen for et ulovligt kartel samarbejde.

Ifølge Kåre Schultz er der i stedet tale om, at ansatte i Teva, der inden da har været ansatte i andre selskaber, kan have talt sammen med tidligere kolleger, fordi de kender hinanden, men at det altså ikke har noget at gøre med "organiseret manipulation."

Kåre Schultz erklærer rekonstruktionen af Teva for afsluttet

Teva forbedrer bundlinjen, men taber 7 mia. kr. i 2019 – skærer 14 mia. kr. af gælden 

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs