Vis det fulde website

MedWatch

Amgros tror på besparelser i år efter otte midlers patentudløb

Amgros forventer at introducere nye biosimilære og generiske lægemidler i sundhedssystemet i år, hvor otte forskellige lægemidler mister deres patentbeskyttelse.

Foto: Colourbox

Regionernes medicinindkøber, Amgros, tror på store besparelser til det danske sundhedsvæsen, når en stribe lægemidler i løbet af 2020 formentlig vil kunne skiftes ud med biosimilære eller generiske varianter.

I alt otte lægemidler har mistet eller mister senere i år deres patent, og for fem af disse findes der i dag godkendte alternativer, skriver Dagens Pharma.

Blandt de berørte lægemidler udgør Avastin i dag den største udgift for sundhedsvæsnet.

"Avastin er et biologisk lægemiddel og anvendes hovedsageligt i sygehussektoren med samlede omkostning pr. år på ca. 160 mio. kr. Flere virksomheder har opnået markedsføringstilladelse på et biosimilært lægemiddel. På baggrund af tidligere patentudløb har vi en forventning om, at vi vil opleve en væsentlig prisreduktion fra Q3 2020," skriver Flemming Sonne i en mail til mediet.

Også i 2019 gav patentudløb besparelser for sundhedsvæsnet, der via Amgros købte lægemidler for 200 mio. kroner mindre end i 2018.

Regionernes udgifter til medicin falder efter patentudløb og nye biosimilære lægemidler

Offentlige storindkøb får medicinpriser til at rasle ned Superblockbusteren Humira har tabt 94 pct af markedet i Danmark på tre måneder 

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs