Vis det fulde website

MedWatch

Genmab starter royaltyslagsmål med Janssen

Der er opstået sprækker i samarbejdet mellem Janssen og Genmab, der nu mødes i voldgiftsretten i New York for at afgøre en tvist om royalties.

Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR

Genmab er røget i totterne på sin meget vigtige amerikanske partner Janssen omkring royalty-betalinger forbundet med blockbuster-kræftmidlet daratumumab, også kendt som Darzalex.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse tirsdag aften.

De to selskaber har derfor indledt en bindende voldgiftssag i New York ved CPR Institute for Dispute Resolution for Non-Administered Arbitration. Her skal voldgiftsretten tage stilling til to spørgsmål, som vedrører royalties forbundet med Janssens salg af Darzalex.

"Mens Genmab har til hensigt kraftigt at forsvare sine rettigheder i henhold til aftalen, er udfaldet af enhver voldgift, så vel som dens varighed, i sagens natur usikker," hedder det fra Genmab, som ikke regner med, at sagen vil få nogen substantiel effekt på forventningerne for 2020.

Det første spørgsmål er, om Genmab skal løfte en del af de royalties, som Janssen betaler til Halozyme Therapeutics for anvendelsen af det selskabs teknologi til udviklingen af den subkutane version af Darzalex.

Janssen, der ejes af Johnson & Johnson, betaler en royalty til Halozyme svarende til omkring en midt-etcifret procentsats af salget af den subkutane version af Darzalex, og Janssen har allerede tilbageholdt det beløb i sin afregning til Genmab, som koncernen mente passende i andet kvartal af 2020.

Det andet stridspunkt, som voldgiften skal afgøre, handler om, hvorvidt Janssen er forpligtet til at betale royalties til Genmab, indtil Genmabs patenter vedrørende daratumumab udløber, eller indtil Janssens patenter vedrørende daratumumab udløber.

De relevante patenter, som ejes af Genmab, ventes at udløbe i slutningen af 2020'eren og starten af 2030'erne, mens de relevante patenter under Janssens ejerskab udløber i midt-2030'eren, oplyses det.

Janssen står for salget af Darzalex til behandling af knoglemarvskræft, og Genmab ventede senest i forbindelse med regnskabet for andet kvartal med, at det samlede salg ville ende i intervallet 3,9 til 4,2 mia. dollar i 2020. Topchef Jan van de Winkel forudså dengang over for Ritzau Finans, at topsalget af lægemidlet i 2030 ville overstige 10 mia. dollar.

Genmab fortæller samtidig, at koncernens samarbejde med Janssen om Hexabody-CD38 fortsætter.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs