Vis det fulde website

MedWatch

Bioporto fortsætter kursridt efter nyt om coronavaccine

Bioportos udmelding om, at selskabet måske kan lancere en test mod coronavirus inden årets udgang, har fået aktien til at stryge til vejrs.

Foto: Bioporto / PR

Aktien i Bioporto er på en uge steget med 69 pct., efter at selskabet torsdag i sidste uge fortalte, at det måske kan lancere en test mod coronavirus inden årets udgang.

Foreløbige analytiske studier med testen, som er udviklet sammen med Syddansk Universitet, har vist lovende resultater, og udviklingen vil derfor køre videre i de kommende måder.

"Hvis udfaldet af den fortsatte udvikling bliver succesfuld, så har selskabet til hensigt at anmode om at få en hastebehandling hos de amerikanske sundhedsmyndigheder og at ansøge om et CE-mærke, hvilket kan føre til en produktlancering før årets udgang," skrev Bioporto i en meddelelse for en uge siden.

Siden er det næsten kun gået én vej for aktien. Torsdag for en uge siden steg Bioporto med 36,2 pct., og fremgangen fortsatte fredag med en stigning på 1,6 pct., inden Bioporto faldt 6,9 pct. mandag i denne uge.

Siden er det dog igen gået fremad de seneste tre handelsdage, og torsdag steg aktien med 13,8 pct. til slutkursen 3,87 kr. - 69 pct. højere end lukkeniveauet onsdag i sidste uge.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs