Vis det fulde website

MedWatch

Sonova har solgt over 2 mio. topprodukter - men tager nu skridtet videre

Den schweiziske høreapparat-gigant Sonova er ved at udskifte sin storsællert, høreapparatet Marvel, men hopper nu videre til næste generation af produktet, som virksomheden håber vil sælge lige så godt.

Sonovas høreapparat Phonak Audéo Marvel på billedet bliver nu udskiftet med efterfølgeren Phonak Audéo Paradise. | Foto: Sonova / PR

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, er i fuld gang med udrulningen af sit seneste topprodukt, Phonak Audéo Paradise.

Det skal afløse Phonak Audéo Marvel, som har skabt stor succes for Sonova over de seneste to år.

Faktisk har succesen været så stor, at Sonova ifølge eget udsagn har solgt mere end 2 mio. enheder af produktet siden lanceringen af den første version i efteråret 2018.

Marvel fik nærmest øjeblikkelig succes, og med lanceringen af udbygningen af teknologien - Marvel 2,0 - et år senere, blev der bygget yderligere på.

Og den model håber Sonova at kunne gentage med Phonak Audéo Paradise, der blev præsenteret officielt i august.

"Marvel var et stort skridt fremad. Mens det stadig var det stærkeste produkt i markedet, kunne vi erstatte det med et endnu bedre produkt," siger Arnd Kaldowski, der er adm. direktør hos Sonova, i forbindelse med selskabets årlige investor- og analytikerdag tirsdag.

På et af de målbare parametre - den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner - har Sonova fordoblet sin markedsandel siden lanceringen af den første udgave af Phonak Audéo Marvel.

I de senest offentliggjorte tal - for august 2020 - havde Sonova en markedsandel målt på andelen af det samlede salg på 54,4 pct.

Inden lanceringen af Phonak Audéo Marvel havde Sonova en markedsandel hos VA på omtrent 27 pct.

Dengang var danske GN Hearing markedsleder i salgskanalen med en markedsandel på lige knap 30 pct.

Men det danske selskab har siden mistet betydeligt terræn til primært Sonova. I august var GN Hearings VA-markedsandel 13,1 pct.

GN og Demant taber igen terræn til Sonova hos amerikanske veteraner

Sonova fastholder tronen hos amerikanske veteraner 

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs