Vis det fulde website

MedWatch

Novo Holdings' nye chef for de største investeringer øjner guld i digital sundhed

Christoffer Søderberg, nyudnævnt direktør for principal investments hos Novo Holdings, ser potentiale i at investere i digitale værktøjer til sundhedssektoren, som kan effektivisere et komplekst system.

Christoffer Søderberg. | Foto: Novo Holdings / PR

Når Christoffer Søderberg går på jagt efter nye investeringsemner til principal investments-holdet hos Novo Holdings, som han i september blev direktør for, sker det med et godt øje til digitale sundhedsfirmaer.

Det fortæller han til Børsen.

"Vi tror på, at digitalisering og digitale værktøjer er noget, det kan være med til på sigt at løse nogle af de udfordringer, som sundhedssektoren, ikke mindst i USA, har. Vi ved alle sammen, at det er et meget stort og ikke særligt effektivt system," siger Christoffer Søderberg til avisen.

Novo Holdings' principal investments-afdeling står for selskabets største investeringer. Afdelingen investerer som minimum for 150 mio. dollar – 950 mio. kr. – når den investerer.  I maj 2016 investerede afdelingen i det amerikanske sundhedsdatafirma ERT, ligesom afdelingen i januar 2020 skød penge i det digitale sundhedsfirma Wirb-Copernicus Group (WCG).

Også Danmarks nyeste life science-venturefond, Eir Ventures, der er medstiftet af Novo Holdings-udbryderen Stephan Christgau, har kikkerten rettet mod digital sundhed.

"I takt med at værktøjer til håndtering af store datasæt bliver mere raffinerede, og kunstig intelligens og algoritmer udvikles, opstår der nye muligheder for digitale sundhedsløsninger, der både kan betyde en forbedring af behandling for patienterne og besparelser for sundhedsvæsnet," sagde Andreas Rutger Segerros, medstifter af Eir Ventures, til MedWatch i juli.

Novo Holdings gør dansker til chef for de største investeringer 

Novo Holdings ser købschance i aktienedtur: "Vi investerede også, da folk flygtede i 2008"

Novo-ejer har stiftet ny enhed: Novo Growth skal investere millioner i vækstfirmaer

Novo Holdings fordobler resultatet – tjente 26 mia. kr. i 2019 

Ny millionfond øjner guld i digital sundhed: "Vi ser flere interessante muligheder" 

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs