Vis det fulde website

MedWatch

Coronavirus booster salget i Abena

Den familieejede producent af værnemidler Abena har mærket en stigende efterspørgsel, og den sønderjyske milliardkoncern ser frem mod endnu højere vækst næste år.

Foto: Mads Claus Rasmussen//

Den sønderjyske producent af værnemidler Abena, der bl.a. sælger ansigtsmasker, håndsprit og visir, har mærket en markant stigning i efterspørgslen på deres værnemidler, efter coronapandemien har fået brugen af håndsprit og mundbind til at eksplodere.

Det skriver Børsen.

Abena leverer i deres nye regnskab et overskud på 113 mio. kr. og vender dermed virksomheden fra et underskud sidste år på 43 mio. kr., og samtidig har Preben Terp-Nielsen, der er adm. direktør i Abena, endnu større forventninger til fremtiden.

Abenas omsætning lød på 4,5 mia. kr., hvilket han forventer vil stige med 7 pct. i næste regnskabsår, og med yderligere restriktioner og en coronavirus, der ikke lader til at forsvinde lige foreløbigt, indrømmer topchefen, at forventningen på 7 pct. er konservativt budgetteret.

"Det bliver da noget højere med alt det corona, der er i Europa, men 7 pct. er mere eller mindre den normale stigning, vi har, og budgettet er lagt, lige inden corona startede; men det vil helt sikkert komme ud over de 7 pct.,” siger Preben Terp-Nielsen

Abena har styr på virksomhedens produktion og har alle værnemidler på lager, men undervejs i coronaforløbet siden foråret har virksomheden måtte kæmpe for at få produkterne hjem, og på et tidspunkt stod amerikanerne uden for Abenas fabrikker og bød 20 pct. over den pris, selskabet havde købt dem for.

Abena-topchef med bøn til danskerne: "Brug nu den sunde fornuft" 

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs