Vis det fulde website

MedWatch

Bank: Nye forventninger hos Demant markant bedre end konsensus

Det går bedre for høreapparatselskabet Demant end forudset blandt analytikerne, fremhæver Jyske Bank.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/ERH

Demants nye forventninger til udviklingen i driftsresultatet i andet halvår er markant bedre end konsensus.

Det skriver Janne Vincent Kjær, analytiker i Jyske Bank, i en kommentar.

"Det er markant bedre end både vi og konsensus havde forventet, hvilket vidner om, at Demant er i stand til at generere betydelige omkostningsbesparelser. Til sammenligning ligger konsensus på 1.086 mio. kr.," skriver analytikeren.

"Midtpunktet indikerer således, at konsensus skal revideres op med små 30 pct. Vi afventer telekonferencen kl. 14, men forventer, at skulle justere vores 2020 estimater op i omegnen af 15 pct."

Tirsdag morgen har Demant meddelt, at selskabet nu forventer et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 1200-1500 mio. kr. i andet halvår mod en tidligere ventet "forbedring" sammenlignet med første halvår.

Forventningen til driftsresultatet for 2020 er før negative engangsposter relateret til konsolideringen af Epos på 85-105 mio. kr. Tidligere var der ventet negative engangsposter på 75-125 mio. kr.

I første halvår tabte Demant 193 mio. kr. på driften før særlige poster fra konsolideringen af Epos. De særlige poster var i første halvår positive med 307 mio. kr. Dermed er forventningen til hele året et driftsresultat (EBIT) på 1007-1307 mio. kr. før engangsposter relateret til Epos.

Ser Demant som veldrevet

For omsætningen ser Demant nu en vækst på 8-13 pct. målt i lokale valutaer i andet halvår sammenlignet med samme periode sidste år. Tidligere var forventningen en salgsvækst på 5-15 pct.

Den ny forventning er på linje med konsensusforventningerne på 11 pct., skriver Janne Vincent Kjær.

"Vi ser Demant som et veldrevet selskab, der står godt positioneret til at drage fordel af et stigende behov for høreapparater, der er understøttet af en stigende andel af ældre og mere socialt aktive seniorer," skriver analytikeren og henviser til, at antallet af solgte høreapparater forventes at stige med 3-5 pct. om året.

"Selv om coronaudbruddet kommer til at sætte sit tydelige præg på 2020, ser vi effekterne af covid-19 som midlertidige og forventer, at salget vender tilbage til et normaliseret niveau hen imod slutningen af året. De langsigtede fundamentale forhold er uændret, og prissætningen ser interessant ud i et historisk perspektiv, hvor Demant handler under det historiske gennemsnit."

Demant-aktien stiger tirsdag 3,4 pct. til 215,80 kr.

Demant i bedring efter afgrundsdyb coronakrise 

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs