Vis det fulde website

MedWatch

Privat amerikansk marked for høreapparater er tilbage på vækstsporet

Det private amerikanske marked for høreapparater er ved at rejse sig igen efter coronakrisen med blandt andet et ophobet behov fra perioden med nedlukninger, der nu materialiserer sig i ekstra salg.

Antallet af solgte enheder på den private del af det amerikanske marked i tredje kvartal voksede med 0,5 pct. sammenlignet med samme periode sidste år | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Det private amerikanske marked for høreapparater var tilbage i vækst i tredje kvartal, hvis man skal tro data fra brancheorganisationen Hearing Industries Association (HIA), der har alle de store producenter som medlemmer.

Dermed synes markedet for alvor at have rejst sig igen efter coronakrisen, der i foråret og hen over sommeren medførte store nedlukninger og eroderede salget hos alle de store aktører.

Meldingerne er nogenlunde i tråd med dem, der kommer fra de store producenter. Både verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, og danske Demant, der regnes som verdens næststørste aktør på markedet, har for nylig givet sit besyv med om genrejsningen.

Og fra begge parter er meldingen, at genrejsningen er gået hurtigere end ventet som følge af især et godt salg på det private marked, hvor et ophobet behov fra perioden med nedlukninger har materialiseret sig i ekstra salg.

Ifølge data fra HIA voksede antallet af solgte enheder på den private del af det amerikanske marked i tredje kvartal med 0,5 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, refererer branchemagasinet The Hearing Review.

VA halter stadig - men er på rette vej

Ifølge The Hearing Review er situationen dog noget anderledes hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

Her er salget også igen begyndt at gå den rigtige vej, men der er endnu et godt stykke til samme niveau som før krisen.

Og det bekræftes af officielle data fra VA, der offentliggøres hver måned.

I september havde VA-kanalen et samlet salg på 26,4 mio. dollar fordelt på 71.018 høreapparater.

Det var en fremgang fra henholdsvis 22,3 mio. dollar og 59.949 enheder i august. Da markedet toppede før coronakrisen var salget gennem VA i januar på 34,2 mio. dollar - fordelt på 92.942 enheder.

På bunden i april var salget på blot 3,5 mio. dollar - fordelt på 10.424 enheder.

Ifølge tallene fra HIA faldt det samlede enhedssalg gennem VA med 34,5 pct. i tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Sonova-direktør: Genrejsningen har været hurtigere end alle havde ventet

Demant i bedring efter afgrundsdyb coronakrise 

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs