Vis det fulde website

MedWatch

Dansk professor skal rådgive amerikansk biotekfirma

Neubase Therapeutics har indlemmet danske Peter E. Nielsen i et videnskabeligt råd, hvor han skal rådgive virksomheden i dets udvikling af lægemidler baseret på hans opdagelser.

Professor Peter E. Nielsen, leder af Center for peptide-based antibiotics under Københavns Universitet, skal fremover rådgive det amerikanske biotekselskab Neubase Therapeutics i anvendelsen af en af hans opdagelser.

I en meddelelse oplyser selskabet således, at det har inkluderet Peter E. Nielsen i dets videnskabelige råd, hvor han skal hjælpe selskabet, aktuelt har tre lægemiddelkandidater i den prækliniske fase mod henholdsvis Huntingtons Sygdom, myotonisk dystrofi samt et uoplyst sygdomsområde.

Fælles for midlerne er, at de er baseret på ambitionen om at kunne 'slukke' for sygdomsfremkaldende proteiner, og til det arbejder selskabet med det DNA-lignende stof peptidnukleinsyre, PNA, hvor Peter E. Nielsen internationalt regnes blandt en af pionererne, da han var først til at fremstille PNA syntetisk, hvilket blandt andet indbragte ham Novo Nordisk Prisen i 1997 og Lundbeckfondens forskerpris.

Peter E. Nielsen har udgivet mere end 400 videnskabelige artikler om emnet og har bidraget til flere end 20 opdagelser, der allerede er patenteret eller aktuelt søges patentbeskyttet.

RNA-lægemidler kan levere det næste kvantespring i biotekindustrien 

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs