Vis det fulde website

MedWatch

Biontech-topchef: Forsøg med mulig coronavaccine er på rette spor

Pfizer og Biontech er ikke ligesom andre rendt ind i problemer i deres forsøg med en vaccinekandidat.

Efter to amerikanske medicinalgiganter har sat forsøg med henholdsvis en coronavirus-vaccine og en covid-19-anstifstofbehandling på pause, meddeler amerikanske Pfizer og tyske Biontech nu, at deres arbejde med en vaccinekandidat er på rette spor.

Det skriver Bloomberg.

De to selskaber samarbejder om udviklingen af coronavaccinen og er gået ind i et fase 3-studie med over 30.000 forsøgspersoner.

Ifølge Bloomberg fortæller Biontech-topchef Ugur Sahin i et interview med mediet, at der i studiet er fundet bivirkninger på linje med de bivirkninger, der blev fundet i studiets tidlige stadier, hvilket er et positivt tegn.

Det betyder altså, at Pfizer og Biontech holder fast i deres plan om at kunne løfte sløret for foreløbige data om vaccinens effekt allerede i denne måned. Dermed kan Pfizer og Biontech potentielt blive de første, der kan fremvise en effektiv vaccinekandidat, skriver Bloomberg.

Meldingen fra Pfizer og Biontech kommer i samme uge, som to andre amerikanske medicinalgiganter har deres forsøg på pause.

Tirsdag kom det frem, at Johnson & Johnson har sat sine fase 3-studie med en vaccine mod corona på pause, fordi en patient har oplevet alvorlige, mulige bivirkninger under forsøget.

Onsdag meddelte medicinalgiganten Eli Lilly så, at selskabet har sat et forsøg med en antistofbehandling mod covid-19 i bero, da en uafhængig datakomité anbefalede et stop i behandling af forsøgspatienterne. Årsagen til anbefalingen blev dog ikke oplyst.

I torsdagens amerikanske formarked falder Biontech-aktien 2,2 pct. til 84,99 dollar, mens Pfizer-aktien falder 0,9 pct. til 36,50 dollar.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs