Vis det fulde website

MedWatch

Bioporto gennemfører sin aktieemission

Biotekselskabet Bioporto har fuldført sin emission af 66,6 mio. nye aktier, der handles første gang på børsen i morgen, torsdag.

Foto: Bioporto / PR

Biotekselskabet Bioporto har gennemført sin aktieemission, hvor de 66,6 mio. nye aktier ventes at have første handelsdag på børsen i København torsdag den 22. oktober.

Det skriver Bioporto i en meddelelse, efter at selskabet den 25. september annoncerede, at det ville sælge 66,6 mio. aktier til 1,60 kr. per styk.

I den forbindelse skrev Bioporto, at selskabet venter at kunne rejse cirka 106,6 mio. kr. i bruttoprovenu og cirka 93,6 mio. kr. i nettoprovenu.

"Jeg tror på, at Bioporto har mange spændende muligheder foran sig, og vi sætter pris på støtten fra investorer, der giver os den fornødne kapital til strategiske planer på kort sigt," sagde adm. direktør i Bioporto, Peter Mørch Eriksen dengang i en meddelese.

60 mio. kr. af nettoprovenuet ventes brugt til finansiering af selskabets aktiviteter indtil oktober 2021. Det omfatter omkostninger til medarbejdere, kliniske forsøg, salg og markedsføring, produktion, forskning og udvikling såvel som andre driftsmæssige omkostninger.

Provenuet fra 60 til 90 mio. kr. ventes brugt til finansiering af den videre udvikling af NGAL-testen, hvilket blandt andet omfatter opbygning af den amerikanske organisation.

Nettoprovenuet over 90 mio. kr. samt selskabets nuværende kontantbeholdning vil blive anvendt til udvikling af gRAD-platformen.

Bioporto-aktien ligger onsdag med en stigning på 2,3 pct. i 3,63 kr.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs