Vis det fulde website

MedWatch

Biogen nedjusterer efter øget konkurrence

Salgsprognosen for resten af 2020 får et nøk nedad hos Biogen, blandt andet som følge af det stadig hårdere konkurrencepres på sklerosemidlet Tecfidera.

Foto: Steven Senne/AP/Ritzau Scanpix

Det amerikanske biotekselskab Biogen er kommet med regnskab for tredje kvartal, hvor indtjeningen overrasker positivt, men hvor øget kopikonkurrence til multipel sklerosebehandlingen Tecfidera fører til en nedjustering af forventningerne.

Biogen-aktien indikeres 3,0 pct. højere i det amerikanske formarked.

Biogens omsætning faldt 6,2 pct. i tredje kvartal til 3,38 mia. dollar og dermed blev analytikernes forventning på 3,34 mia. dollar lige akkurat overgået.

Den justerede indtjening per aktie faldt til 8,84 dollar fra 9,17 dollar, hvilket er betydeligt over analytikerkonsensus på 8,05 dollar per aktie.

Salget af Tecfidera til behandling af multipel sklerose faldt med 15 pct. til 953 mio. dollar, hvilket var under analytikernes forventning på 1,08 mia. dollar. Salget af det andet sklerosemiddel Tysabri blev på 516 mio. dollar, hvilket var over analytikerprognosen på 452,9 mio. dollar.

Salget af Spinraza til behandling af spinal muskulatur atrofi (SMA) blev på 495 mio. dollar sammenlignet med analytikerprognosen på 517,4 mio. dollar.

For 2020 sænkes salgsprognosen til 13,2-13,4 mia. dollar fra 13,8-14,2 mia. dollar. Her ventede analytikerne 13,8 mia. dollar.

Forventningerne til den justerede indtjening bliver nedjusteret til 32,5-33,5 dollar per aktie fra 34-36 dollar. Her ventede analytikerne 34,47 dollar.

Biogen skriver, at det i tredje kvartal har oplevet øget kopikonkurrence til Tecfidera i USA, og prognosen indregner en betydelig erosion af Tecfidera.

Eli Lillys forsøg med antistofbehandling mod covid-19 sættes på pause

Biogen slutter sig til Novo Nordisks krav: Leverandører skal benytte grøn strøm 

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs