Vis det fulde website

MedWatch

Orphazyme sætter fart på lancering og forventer større underskud

I forventningen om en snarlig godkendelse til hovedkandidaten arimoclomol har Orphazyme øget kommercialiseringsarbejdet. Det medfører øgede udgifter, hvorfor selskabet nu nedjusterer forventningerne til årets driftsresultat.

Kim Stratton, adm. direktør, Orphazyme | Foto: Orphazyme / PR

Orphazyme kan om kort tid modtage den første godkendelse til selskabets hovedkandidat arimoclomol, og derfor sætter det nu mere fart på arbejdet for at give midlet den bedste start på markedet.

Det oplyser biotekselskabet i en børsmeddelelse fredag eftermiddag, hvor virksomheden samtidig bebuder et øget driftsunderskud på nu 625-650 mio. kr. mod tidligere 500-550 mio. kr., da den øgede aktivitet medfører øgede omkostninger.

Orphazyme har ansøgt de amerikanske lægemiddelmyndigheder om markedsføringstilladelse til arimoclomol mod den sjældne stofskiftesygdom Niemann-Pick type C (NPC), og myndigheden har sat en deadline for sagsbehandlingen, der senest skal være afsluttet 17. marts 2021.

"Der er i øjeblikket ingen godkendte produkter til NPC i USA, og arimoclomol har potentialet til at gøre en væsentlig forskel for patienter med denne ødelæggende sygdom, så vores team arbejder hurtigt for at sikre, at vi er optimalt positioneret til en vellykket lancering, hvis det bliver godkendt," udtaler adm. direktør Kim Stratton i meddelelsen.

Efter for kort tid siden at have gennemført en stor kapitalrejsningsrunde gennem blandt andet en amerikansk børsnotering forventer biotekselskabet nu at slutte året med mere end 700 mio. kr. i kassen, som selskabet blandt andet vil bruge til at investere yderligere i dets pipeline.

Tidligere lød forventningen til kassebeholdningen 'blot' på mere end 300 mio. kr.

Orphazyme vil sælge nye aktier for mindst 534,5 mio. kr. Orphazyme udskyder børsnotering to dage – har fået brev fra FDA  

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs