Vis det fulde website

MedWatch

Lilly og Boehringer med nye positive data om middel mod hjertesvigt

Tyske Boehringer Ingelheim og amerikanske Eli Lilly har fundet nye positive data fra en delanalyse af selskabernes fase 3-studie med midlet Jardiance til behandling af kronisk hjertesvigt med såkaldt reduceret ejektionsfraktion.

Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/Ritzau Scanpix

Resultaterne fra delanalysen af fase 3-studiet, der har fået navnet Emperor-Reduced, viste, at Jardiance reducerede risikoen for skadelige kardiovaskulære hændelser og skadelige hændelser på nyrerne hos voksne med hjertesvigt med såkaldt reduceret ejektionsfraktion - både med og uden diabetes - og uanset status på deres kroniske nyresygdom. Det skriver de to selskaber, der deler rettighederne til midlet, i en fælles meddelelse.

"I Emperor-Reduced viste Empagliflozin (Jardiance, red.) en konsekvent reduktion i risikoen for dødsfald og hospitalsindlæggelse som følge af kardiovaskulære sygdomme og hjertesvigt, mens det reducerede nedsættelsen af nyrefunktionen hos voksne med hjertesvigt med reduceret ejektionsfraktion og både med og uden en kronisk nyresygdom," siger Faiez Zannad, M.D., Ph.d., og klinisk forsker på Emperor-programmet samt professor emeritus ved universitetet i Lorraine, i en meddelelse.

"Det er lovende nyt for den stigende andel af voksne, der både lider af hjertesvigt og en kronisk nyresygdom."

I slutningen af august viste fase 3-studiet, at Empagliflozin reducerede den kombinerede relative risiko for dødsfald og hospitalsindlæggelse som følge af hjertesvigt med 25 pct. i patienter med og uden diabetes, som havde hjertesvigt med reduceret ejektionsfraktion.

Derudover reducerede midlet også signifikant den relative risiko for første og tilbagevendende hospitalsindlæggelse for hjertesvigt med 30 procent, og det blev også fremhævet, at det signifikant sænkede nedsat nyrefunktion.

De nye data viser, at Jardiance reducerede den relative risiko for kronisk dialyse eller en nyretransplantation, herunder alvorlig nyresygdomme og et markant tab af nyrefunktionen, med 50 pct.

Det blev observeret i undergrupper med patienter både med og uden kroniske nyresygdomme.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs