Vis det fulde website

MedWatch

Novartis indgår licensaftale med australsk medicinalfirma

Australske Mesoblast får en pengestærk partner i den schweiziske medicinalgigant Novartis, som i første omgang kaster 50 mio. dollar efter en licensaftale med middel til behandling af akut lungesvigt.

Novartis har indgået en licensaftale med australske Mesoblast om at udvikle, kommercialisere og producere den såkaldte remestemcel-L til behandling af akut lungesvigt, herunder lungesvigt relateret til covid-19.

Aftalen indebærer, at Novartis køber rettighederne til at udvikle, kommercialisere og producere remestemcel-L til akut lungesvigt. Den schweiziske medicinalgigant betaler derfor 25 mio. dollar svarende til 157,5 mio. kr. i upfront-betaling og investerer derudover 25 mio. dollar i Mesoblast.

Der gives yderligere betalinger og royalties ved opnåelse af aftalte udviklings-, lovgivningsmæssige- og kommercielle milepæle.

Ifølge meddelelsen er remestemcel-L lige nu en del af et fase 3-studie med 300 patienter, hvor virkningen undersøges i akutte lungesvigt som følge af covid-19. Det ventes at være færdigt i starten af 2021.

I marts viste et forsøg med 12 patienter en overlevelsesrate på 83 pct. hos covid-19-patienter med akut lungesvigt, skriver selskaberne i en meddelelse.

Efter licensaftalen er gået igennem, og hvis det igangværende fase 3-studie viser positive resultater, vil Novartis og Mesoblast starte et fase 3-forsøg, der dog ikke er relateret til covid-19.

Modtag nyhedsbreve fra MedWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs