Vis det fulde website

MedWatch

Lars Marcher ser fortsat stort potentiale i Ambu

Tidligere Ambu-direktør Lars Marcher mener, at selskabet går en anelse for hurtigt frem, men erklærer fortsat stor tillid til selskabets potentiale.

Lars Marcher, tidligere topchef hos Ambu, ser forsat stort potentiale i medikokoncernen | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Ambus tidligere adm. direktør gennem et årti, Lars Marcher, har fortsat stor tillid til vækstpotentialet hos sin tidligere arbejdsgiver, selvom han ikke er helt enig i selskabets ageren den seneste tid.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Det er altid en svær størrelse, for der er ingen garantier for noget som helst. Hver har sin stil, og jeg havde måske trykket lidt mindre på speederen," siger Lars Marcher, der erklærer sig for "en af de måske største private investorer i Ambu", til Børsen.

Udtalelsen kommer i kølvandet af, at Ambu med selskabets nuværende direktør, Juan Jose Gonzalez, har foretaget en række ændringer. Blandt andet har selskabet overtaget salget i USA og foretaget væsentlige ændringer i det kommercielle setup i jagten på større vækst og hurtigere introduktion af nye programmer.

"Det var en meget afgørende strategisk beslutning for selskabet. Det giver os en forventning om kontinuerlig vækst over de næste tre år med vores direkte markedsmodel, hvor en del af salget fra en distributør tidligere ikke var optimalt. Nu har vi i stedet en organisation, der kan forhandle på tværs af en række områder, og det kommer til at blive konkurrencemæssig fordel for os," forklarede Juan Jose Gonzalez, der kom til Ambu i 2019, til MedWatch for en måneds tid siden.

Lars Marcher stod i spidsen for Ambu fra 2008 til 2019, hvorefter han blev fyret. I dag sidder han blandt andet i forskellige rådgiverroller og bestyrelser.

Våbenkapløb lægger hårdt pres på Ambus pengekasse Ny topchef skiller sig af med stribevis af gamle Ambu-chefer 

Tilmeld MedWatch gratis nyhedsbrev

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MedWatch

Job

Se flere jobs